2009. november 5., csütörtök

Windows 7


Ide is rég írtan annyi szent.Szép is jó is a Windows 7.Sokan azt hitték hogy egy komplett erőmű kell majd az operációs rendszerhez,nos nem így van. Igaz relatív hogy mit is nevezünk erőműnek avagy komoly gépnek. Mielött valaki telepíti célszerű tisztában lenni azzal hogy(nem hivatalos kiadás szerint):
  • 16-20Gb között van a telepítése(igaz utána nem nagyon frissít mert nem kell)
  • 1Ghz procival nem szabad pattogni(bár a hivatalos ez) Elmegy vele de lassú lesz(nagyon)
  • Ram: Ulitmate esetén 2Gb simán de 4-nek örül. Home, Premium,Professional 1Gb a minimum
  • Beta verziók mostanság járnak le vagy jártak le ezekre nem lesz frissítés(ha csak fel nem töröd a Genuine Advantage-t amiért kapásból 3 év jár börtönben értve)
  • Videókártya: 128Mb megy...  de az Aero(ablakok közti átláthatóság) végett 256Mb kell(ene).
A telepítése simán a szokásos 32 bites vagy 64 bites kinek mit bír a proci, ram és a hely a winyón( adathordozó a gépedben :) ).
Kicsiny hazánkban van minden csak győzzük megvenni. Ugyanis a Win 7-es 28 ezertől(tök buta) a legjobbig  53 ezer forintot kell letennünk. Érdekes persze az is hogy torrentekben is "kapható" ami veszélyes lehet,ugyanis nemcsak a vírustól kell remegni,hanem attól is hogy ha nem lehet aktiválni a Win 7-est akkor kénytelen az ember egy igazi példányt beszerezni,persze akkor sem biztos hogy tuti futni fog a gépen.Nekem Ultimate 64-esem van és csak pozitívan nyilatkozhatok róla. Akinek bejött az XP annak nagy varázs csak abban lesz hogy nem fagy le minden szarért és simán megtalál minden hardvert,ha mégsincs driver akkor letölti a netről. Maga a Win 7 majdnem Vista séma,annyi különbséggel hogy ami jó volt az XP-ben azt hozták magukkal,ami szép volt a Vistában azt is,viszont a kettőből hál Istennek csak a két rendszer hibáit hagyták ki belőle. Nagyjából úgy jellemezném hogy az Xp óta a legsikeresebb Op lett a Win 7-es. Ami lényeges a Win 7-esben hogy nem kell megiedni,hogy az Xp vagy a Vista program majd nem megy. Az összes eddigi rendszert tudja a Vista-t az Xp sp1-sp2-sp3 stb összes Windows verziót ismeri.Tehát ha valaki NT renszerben akarja futtatni vagy netán 32 bitesként a programját,nyugi menni fog.Semmi nem akadály neki. A Windows Media player kétféle van az Ultimate verzióban Media Center is található ahol már HD minőséget Tunerkártyát és mindent beleértve extra Funkciókkal bír.A WMP rendes verzója is külön érdekes lett.Az hogy amíg mi zenéket hallgatunk letölti az aébum borítóját a netről,de akár képeinket is nézegethetjük vele. Az alapverziókban is fellelhető a Mspaint(jól ismert Windowsos képnézegető volt. Azért csak volt mert kisebbfajta profi szerkesztő lett belőle.Nem kell aggódni Photoshopot még nem fogja alázni:) az átlag felhasználónak viszont tökéletes.A "tálca"(taskbar) is új köntösbe öltözött és tárolhatjuk a különféle programjainkat,minek eredménye az hogy gyorsabb áttekinthetőbb "asztalt"(desktop). Sokan rinyálnak a Magyar verzióért. Ki tudja miért de van az is. A telepítésnél még angolul lökte a dumát nekem,később viszont anyám legnagyobb örömére le lehetett tölteni a Magyarosítást is,ami sima Windows update által jött.Kijelöltem a magyart a másik 36(kb) nyelvből ész kész. Érdekes hogy anyám Magyarul "keni vágja" a Win 7-est,míg az én felhasználói fiókommal pedig Angolul. Semmi akadás és ami a telepítést illeti sitty-sutty volt.A fenti képen bőven van megnyitva alkalmazás, és semmi fagyi. Végül pedig hogy kinek jó ez az OP rendszer? Mindenkinek. Kérdések voltak és lesznek,de egy biztos hogy fenti képen lévő konfig-al elmegy gyöngyörűen a Mirror's Edge is 1680*1050 azaz 16:9 ben HD-ben hasít és szaggat. Akinek más a véleménye akkor valamit nagyon elrontott a telepítésnél,de az is nehéz mert optimalizálja a Win 7-es magát,csúcsteljesítményre.A böngészők pedig minden böngésző megy rajta,a legjobb mindenkinek itt is más.Viszont az összes böngésző fut rajta:Mozilla,Chrome,Flock,Ie(64bites) Opera stb..Ennyi most elöljáróban erről.

Kommentek

Blog Admin

Attila Burg Facebook profilja