2011. március 13., vasárnap

Szakadék felé az ország

2011 Március. Az elmúlt pár hónap alatt világossá vált hogy vége a demokráciának az országban. Demokratikus és alkotmányos jogoktól fosszák meg az embereket. Korlátozzák az alkotmánybíróságot, az Egyesült Amerikai Államokba(Amerika nem hülye ország látja mi megy itt,és látja a következményeket) emigráló emberek politikai menekülti státuszt is lehet kérhetnek. Egyesek szerint a kommunisták műve az egész. Lehet, hogy így van, de akkor ebben a FIDESZ is benne van, hiszen az elmúlt 20 év szerintük a rossz, ami miatt most a szankciókat el kell nekik követniük. Persze új alkotmánnyal,gáz,villany, benzin árának emelésével. A benzin ár mindenütt ment feljebb, igaz nálunk a jövedéki adó is ami a benzinben van. Ezáltal minden drágább lett, lesz és még megy feljebb. Következményei totális elszegényesedés. Szombat este köztudott hogy autók, taxik rohangáltak. Ezzel szemben tegnap este kihalt volt minden, pedig szombat, és hó eleje van. Mintha egy kísértetváros lenne Budapest. A bankok, lakásmaffiák, nevetséges fogyasztói csoportok virágzanak. A PSZÁF nem foglalkozik semmivel, szerintük minden törvényes. Igaz más kérdés hogy a törvény vagy PSZÁF szar. A felelősséget senki nem viszi el. Az üvegzseb jól cseng(ett), csak már értelmét vesztette.
Furcsa érzések vannak mindenkiben. Akikkel idáig beszéltem (fiatalok, középkorúak, idősebbek) a jó 80%-a tervezi, hogy végleg külföldre távozik. Amennyiben ez bekövetkezik, márpedig sanszos, akkor felborul a hőn szeretett királyunk, vagy elnökünk, miniszterelnökünk (lassan már a titulusát kellene törvénybe foglalni :) ) elképzelése. Nem marad, aki tejel (fizet) a nyugdíjrendszerbe, tehát ismét felborul. Most viszont olyannyira, hogy abból nem lesz kiút.
Mit látni ma az országban? Mindenhol rossz anyagi körülmények. Fillérezgető emberek. Egyre több hajléktalan. A rossz anyagi szinte mindenkire vonatkozik, kinek csak 400 ezer hiányzik kinek 40 forint. A legszebb az ELMÜ. Ebben az évben szinte mindenkinek lett hátraléka! Kérdem, hogy akkor az általányt, hogy állapították meg? Sehogy sőt nem is érdekli őket. Monopol cég, ha valaki kéri emel, és emelni is fog. Nincs, mit tenni be kell fizetni a súlyos pénzeket,de eközben az általányodat is fizetheted,amit ha minden igaz akkor szarul állapítottak meg. Nem érdekes jövő évben megint 100-200 ezer hátralékkal indulsz. Fontos dolog,hogy itt a hátralék nem az hogy nem fizettél, hanem az amit ők év végén még gyorsan hozzáadtak.
Feljebb írtam, hogy sokan külföldre fognak menni. Mennyivel jobb külföld, mint itthon? A pénzedből meg tudsz élni normálisan. Rendben hogy nem nagylábon, de nem halsz éhen. Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentek

Blog Admin

Attila Burg Facebook profilja