2011. szeptember 16., péntek

SP-Éder Krisztián, Fluor Tomi-Karácsony Tamás, Justin Bieber


Mielőtt valakinek a lelkivilágába taposnék a véleményem szubjektív. Azért nem szeretnék elsiklani itt a nyár után eme csodás triumvirátusa mellett. Ilyen-olyan díjakat nyertek, és persze az eladási listákat is vezették. Hogyan lettek ők celebek? Miért rajonganak a tinik értük? Megannyi kérdés foglalkoztatja a közvéleményt, és persze a fiatalokat is. Példaképek lesznek, avagy csak ilyen életet szeretne a mai fiatalság egy része. A tehetségkutatók, vetélkedők erre jó esélyt biztosítanak, egyeseknek. Igaz napvilágot látott 1-2 olyan hír hogy rég le van zsugázva, hogy ki nyer és ki nem. Ami pedig azt illeti semmi sem elképzelhetetlen. Azért azt ne feledjük, hogy egyik másik sztárocska, már több éve celebek között forgolódik. Elég egy jó reklám, legyen ez pozitív vagy negatív, a hírnév meglesz nekik. Ugye emlékszünk Matisz bácsira is. Neki az internetes siker maradt. Szegény maradt, mégis sokan jót kuncogtunk, hogy érdekesen beszél. Nem volt propaganda, nem volt nagy hírverés, és akik Matisz pólókat gyártottak, és egyéb termékeket a nevével, jól jártak. Oh, bocsánat a cikk nem róla szól. Én szoktam nézni a különböző csatornák műsorait, és azt vettem észre, hogy a műsorvezetők az ilyenekből kerülnek ki. Megszokjuk őket a képernyőn és olyanok lesznek, mint egy eladható portéka. Beszélnek róluk, a bulvár sajtóban képeken tűnnek fel. Foglalkoztatják őket, amit az emberek elolvasnak, hiszen ő volt a tv-ben. Korunk egyik legnagyobb vívmánya a tévé. Gyakorlatilag a vizuálisan látott dolgoknak jobban hiszünk, mint a tényeknek. Ezáltal egy kis kőbányai suttyóból is lehet menő műsorvezető, vagy egy ózdi srácból felkapott ember. Igen Majka azaz Majoros Péter. Fogatlan kis senki volt a VV-ben, de dumája az volt. Elég volt az a műsor ahhoz, hogy kikupálják és máris eladható a srác. Tévedés ne essék, amit csinál, jól csinálja. Viszont SP vagy Fluor Tomi már nem egyértelmű számomra. Van, aki azt mondja melegek, de speciel mindegy sok tini szereti őket. Jött SP valami nyekergéses számmal, és a kis tinik egyből megszerették,bár múlandó mert a kutya nem emlékszik rá. Igaz nagyon arra sem hogy 2010-ben a Take That csinált egy búcsúlemezt. Követte Fluor Tomika egy olyan számmal, mint a mizu. A tinik szövegeit rakta egymás mögé, és megkajálták a fiatalok, tehát szitu,mizu, figyu stb… Az utóbbit még a 2010-es Microsoft Word sem tudta értelmezni, de nem vettem fel a szótárba J . Ők azok az emberek, akik tipikusan a selejt kategória, más néven kommersz emberek. Nem akarok nagyon hasonlítgatni senkit senkihez, de egy Queen együttest mindenki ismer. Erről a csapatról érdemes pár szót ejteni, 1971-ben Freddie Mercury alapította. Benne volt még Brian May, Roger Taylor, John Deacon. 20 év volt mögöttük mikor Freddie elhunyt. Ezzel a Queen feloszlott. Érdekessége hogy nem nyertek soha Grammy díjat. Persze a Queen ettől még nem volt kevésbé sikeres, hiszen a mai napig mindenki ismeri őket. Sőt több dalt is átdolgoztak az slágereikből. Azért nem maradt díj nélkül sem mert nyert a :
·         MTV Video Music Award.
·         A Brit Awards évente kiosztott díj. A Queen három díjat nyert.
·         Ivor Novello évente osztja ki a brit zeneszerzők és dalírók szövetsége. A Queen öt ilyen díjat nyert.
Grammy-t nem. Ezzel szemben nálunk a VIVA Comet-en mindkét kis senki nyert. Ma már nem a zenét díjazzák, hanem a népszerűséget. Kicsit olyan érzése van, az embernek mintha az lenne, hogy: van a 2 csatorna(RTL Klub és a TV2) mely egymással viaskodik a nézettség terén, a másik pedig hogy ki tud több szemetet…őőőő bocsi celebet legyártani. Egyfelől költségkímélő, hiszen saját emberkéik nyekeregnek a különböző műsorokban. Másfelől viszont pont ez az a réteg, amely ha jön, az új széria mennek a süllyesztőbe. Kevés olyan van, aki a celebországban marad. Majoros Petinek azaz Majkának, ez hozta meg a sikert, és mivel talpraesett ember, így meg is maradt ott. A többiekről pedig szinte soha nem hallani semmit. Nagyjából addig maradsz piacképes, amíg képernyőn, újságban vagy. Utána? Semmi. Hasonló a pályafutása a tengerentúlon Justin Biebernek is. Szintén buzinak tartják,ez még a kisebb gond, a nagyobb az hogy úgy is mozog,bár ezt SP-re is el lehet mondani meg spanjára Fluorra is. Viszont Bieber is leágazóban van, mivel a America Got Talent műsor dettó gyártja a sikerre éhes embereket. Emlékezzünk csak vissza az angoloknál a British Got Talent-et megnyerő Paul Potts-ra. Nos igen. Pavarottival és Andrea Bocellivel nyomja azóta és pályafutása csak felfelé ível. Joggal kérdezhető hogy miért. Mert hangja van, mert igaz ember, mert egy kis senki volt,de a mai napig is annak tartja magát, pedig már korántsem az. Nem szívesen ad interjút, a családja szent, emellett szegényeknek adakozik. A hazai celebek nem gondolnak ilyenekre. Pedig néha nem ártana.
Összegezném: Van két kis szutyok, hangjuk nincs, tehetségük nincs, de éljenezik őket, mert mit láttak a fiatalok? Annyit hogy Youtube-on csináltak egy videót és most gazdagok. Azt viszont nem hogy milyen marketingcsoport van a háttérben. Senki nem akar gyárban dolgozni, ha lehet belőle celeb. Mindaddig így fog ez menni, ameddig a celeb 100-200 rongyot kap egy fellépésért. Sokaknak ez kéthavi munka, neki 1 óra. Ezekkel a gondolatokkal mennek iskolába napjaink gyermekei, dolgozni keményen egy hónapig, mint állat 100 rongyért, vagy celebként megkeresem 1 óra alatt. Megértem őket, de nem mindenkiből lesz celeb, és ez pedig tény marad.
Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentek

Blog Admin

Attila Burg Facebook profilja