2011. november 6., vasárnap

Férfitársaimnak írom tapasztalatból

Van úgy, hogy a férfi hibázik… nem kicsit, hatalmasat. Olykor házasság előtt vagy házas emberként, melyet, ha nem lát be és nem változtat rajta, válóok lehet. Sok olyan apró dolog, melyet egy nő joggal várhat el attól a férfitől, akit szeret. Olyan egyszerű dolgok ezek, mint a figyelmesség, kedvesség, apró érintések, bókok, virág stb. Mégis a legfőbb az, hogy a nő olyan nőnek érezhesse magát hogy ő a világ legszerencsésebb nője, mert az ő férje/pasija a legjobb számára. Ha szeretsz egy nőt klassz dolog, de úgy szeresd, hogy: szeresd, tiszteld, becsüld, és nyugodtan veheted úgy, hogy neked a megtiszteltetés az, hogy téged választott. Olykor látod azt, hogy más férfiak is megnézik a párodat, ekkor igenis valld be neki, hogy büszke vagy rá, mert ő ennyire gyönyörű.  Járj a kedvében; amit kér, ne dobd félre, hogy téged az nem érdekel. Lehet, hogy csak egy perc vagy több óra amit kér tőled, de ne dobd el ezeket a perceket se, mert vele lehetsz, őt boldoggá teszi, és lehet, hogy több ilyen lehetőséged nem adatik meg vele az életben. Merj igazat adni neki, mikor tudod, valóban igaza van. Ne te dönts mindenben, bár a büszkeséged arra ösztönöz, hogy te vagy a férfi és a döntéshozó. Mégis azt mondom, hallgasd meg, ő mit szeretne. Egy kapcsolatot/házasságot nem lehet csak saját magunknak akarni. Ketten vagytok benne, az ő döntése ugyanolyan fontos legyen, mint a tied. Amennyiben vannak problémáid elárulom , mindenkinek vannak. Ne ezek körül forogjon a kapcsolatod, gondolkodásod, beszélgetésetek. Ne azokról a témákról beszélj vele, melyek már untatják, és esélyed sincs arra, hogy a problémádat pozitív irányba tereled. Lásd be, hogy igaza van. Tudom roppant nehéz, de el kell fogadnod: igaza van a párodnak/feleségednek. Amennyiben így teszel, nem azt jelenti, hogy nem ért meg. Csak őszinte. Sokszor elfelejtjük mi férfiak megkérdezni imádottunktól, hogy: Mi az, ami bánt? Mihez lenne neked kedved? Te mit szeretnél? Ezek olyan kérdések melyek roppant egyszerűek, mégse kérdezzük meg. Tudom, sokan most legyintenek, hogy miért nem mondja? Azért mert mi nem kérdezzük. Illetve addig kérdezzük, ameddig udvarolunk neki, majd egy idő után ezek a kérdéseket nem tesszük fel. Tedd a szívedre a kezed, ugye hogy így van? Másik alternatíva hogy mindenre azt mondja semmi, nem lényeg, nem fontos. A miértje pedig szintén egyszerű. Ezeket mondhatja magában: Eddig se érdekelt téged, és ha mégis, akkor az úgyis a neked lesz igazad elv. Szintén nagy hiba. Ne azért kérdezd, mert ezt kell, hanem azért mert szeretnéd tudni, hogyan járj a kedvében. Szereted a párodat/feleséged és féltékeny vagy? Szuper. Egy szintig. Addig ameddig a nő érzi azt rajtad, hogy igenis nem akarod elveszíteni őt, senki végett. A másik véglet a komplett hülye, aki már-már a kutyájára is féltékeny. Ezzel megásod a saját sírját a kapcsolatodnak/házasságodnak. Mi van abban az esetben, ha fent leírtakat nem veszed komolyan? Olyan férfiakra figyel fel, akik pont olyanok, mint te a kapcsolatotok/házasságotok elején.
Figyelmes, előzékeny, érdeklődő, kedves, dicsérő, bókoló, mókás, vidám, figyel rá, meghallgatja, lesi minden kívánságát, érezteti, hogy ő a világon a legszebb, legbájosabb, legkedvesebb NŐ. Ugye milyen igaz? Ilyen voltál te is. Az hogy mi történt azt te is tudod… Túl sokat foglalkoztál csak saját magaddal, a saját problémáiddal. Nem törődtél vele, mert úgy hitted jó úgy neki, ahogy van. Mert nem szólt? Minek szóljon, ha te úgy érzed, hogy mindig neked van igazad? Nem beszélgettél vele, hanem beszéltél. A te dolgaid fontosabbak lettek az övéinél. Nem nevettél vele együtt, mert a problémáidra kerested a gyógyírt, melyet az óta sem találsz. Most beláthatod, hogy igaza volt mindenben. Gondolkodsz azon, hogy miért lehettél ennyire vak, mikor láttad rajta. Hallhattad, mikor számtalanszor elmondta neked, melyet gondosan elengedtél a füled mellett. Most mosolyszünet van, időt kér. Ekkor eljön az-az idő, melyet nem kívánsz senkinek. Visszaforgatnád az időt, netán eltörölnéd a múltat? Bármit megtennél érte, akármit, hogy még egyszer másképp-máshogyan lehess mellette, és elmondhasd országnak-világnak azt, hogy te vagy a legszerencsésebb és legboldogabb férfi a világon, hogy vele lehetsz. Igaz a kérdés már csak az, hogy kapsz-e még egy ilyen esélyt az élettől? Nem az élettől kell. Tőle. Tőle kell kapnod, és nem azért hogy helyrehozd, és elfelejtsd azt, amit tettél, és ahogyan viselkedtél. Ezeket eltörölni sose akard, mert: 1. nem lehet 2. Ilyen is tudsz lenni. Magadban kell rendet tenned, hogy érezd és tudd, hogy a nő nem tárgy, és nem játékszer, ahogy az érzései sem. Amennyiben be tudod látni a fentebb leírtakat, és tudsz úgy viselkedni, szeretni, élni vele vagy bárki mással, elmondhatod, hogy már megérte ezt a cikket elolvasni.
Férfitársaimnak írom tapasztalatból, ha találsz egy olyan nőt, aki a szívét-lelkét kiteszi egy kapcsolatért, érdemes a fent leírtakat megfogadni. Még valami. Amennyiben találsz egy ilyen csiszolatlan gyémántot, amilyen a nő tud lenni, vigyázz rá, mert ha nem fényesíted, elveszíted.
Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentek

Blog Admin

Attila Burg Facebook profilja